Demonstratie Stembus analyses

In deze demonstratie ziet u een voorbeeld van een kaart waar op eenvoudige wijze de uitslagen van een verkiezing visueel zichtbaar wordt gemaakt. Indien u deze kaart bestelt, krijgt u de beschikking over drie kaarten (laatste gemeenteraad, Tweede Kamer 2010 en Tweede Kamer 2012) met voor uw partij de uitslagen. Indien u dat wenst kan voor een meerprijs ook de uitslag van andere partijen worden toegevoegd, die u dan op de interactieve kaart kunt selecteren. Indien u van een lokale partij bent kunt u kiezen voor een landelijke partij waar u zich mee “verwant” voelt of u laat de twee kaarten van de landelijke verkiezingen achterwege.

In plaats pagina na pagina eindeloze rijen van cijfers en tabellen die u geen overzicht geven, ziet u met deze visuele presentatie direct waar u als partij goed heeft gescoord en waar minder goed. U kunt daar uw campagnestrategie dan op inrichten. 

Wilt u meer demonstratie-kaarten bekijken, kies dan hieronder de kaart van uw voorkeur.
stembureau analysepijl1Stembureau analysepijl1Trend Analyse Selectiefpijl1Trend Analysepijl1Verborgen potentieel

 

 

 

Colofon
De demonstratiekaarten zijn gebaseerd op data afkomstig van de gemeente Apeldoorn. Echter, de data is aangepast om de resultaten niet te herleiden tot specifieke politieke partijen. U kunt en mag dus geen conclusies trekken op basis van deze kaart. De analyses worden op basis van statistische berekeningen gemaakt. Daarbij bestaat afhankelijkheid van de kwaliteit van aangeleverde data. Politieke Academie werkt alleen met data die wordt aangeleverd door officiële overheidsinstanties, zoals de Kiesraad, gemeenten, het Centraal Bureau voor de Statistiek, enz. Specifieke lokale omstandigheden kunnen invloed hebben op de uiteindelijke strategie van een politieke partij om stemmen te werven. Politieke Academie levert producten en diensten die u helpen de kans op succes te vergroten.
(c) 2013 Joost Smits | Onderdeel van het promotieonderzoek aan de Universiteit Twente