Demonstratie Uitslagen analyse

In deze demonstratie ziet u een voorbeeld van een kaart waarmee inzichtelijk kan worden gemaakt hoe uw partij in uw gemeente tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen heeft gescoord. Daarbij is een relatie gelegd met uw directe concurrent. Deze concurrent is bepaald op basis van statistische analyse. De concurrent is de partij die het dichtst bij u staat en waar, volgens onze berekening, verkeer van kiezers tussen bestaat.

Op basis van deze kaart kunt u uw campagne-strategie verfijnen. U kunt voor specifieke gebieden in uw gemeente bepalen of uw strategie moet zijn gericht op het behouden van kiezers, of juist op het wegtrekken van kiezers bij uw grootste concurrent. Deze kaart is een statistische uitwerking van de stembureau-analyse. 

Wilt u meer demonstratie-kaarten bekijken, kies dan hieronder de kaart van uw voorkeur.

stembureau analysepijl1Stembureau analysepijl1Trend Analyse Selectiefpijl1Trend Analysepijl1Verborgen potentieel

 

 

 

Colofon
De demonstratiekaarten zijn gebaseerd op data afkomstig van de gemeente Apeldoorn. Echter, de data is aangepast om de resultaten niet te herleiden tot specifieke politieke partijen. U kunt en mag dus geen conclusies trekken op basis van deze kaart. De analyses worden op basis van statistische berekeningen gemaakt. Daarbij bestaat afhankelijkheid van de kwaliteit van aangeleverde data. Politieke Academie werkt alleen met data die wordt aangeleverd door officiële overheidsinstanties, zoals de Kiesraad, gemeenten, het Centraal Bureau voor de Statistiek, enz. Specifieke lokale omstandigheden kunnen invloed hebben op de uiteindelijke strategie van een politieke partij om stemmen te werven. Politieke Academie levert producten en diensten die u helpen de kans op succes te vergroten.
(c) 2013 Joost Smits | Onderdeel van het promotieonderzoek aan de Universiteit Twente