Handreikingen e-canvasser systeem

Laat u inspireren om het maximale uit het e-canvasser systeem van stichting Politieke Academie te halen. Voor starters, maar ook voor gevorderden op expert-niveau. Wij wensen u veel succes toe. • Inloggen

  U kunt inloggen via portal.e-canvasser.com Voordat u kunt inloggen, moet u uw account activeren. Dat kan via de mail die u heeft ontvangen. Geen mail ontvangen of mail kwijt? Kijk eerst in uw spam-foler en zoek op "e-canvasser". Neem anders contact op met stichting Politieke Academie. Wachtwoord kwijt? U kunt uw wachtwoord herstellen via "wachtwoord vergeten" op de login-pagina.
 • Instructievideo's

  Op ons youtube-kanaal kunt u instructievideo's vinden om het het e-canvasser campagne management systeem to doorgronden. Neem de tijd om er kennis van te nemen. Het helpt u het maximale uit het systeem te halen.
 • Proef-accounts

  U zult op het inlogscherm zien dat er ook proefaccounts kunnen worden aangemaakt. Dat is voor geïnteresseerden die kennis willen maken het het e-canvasser systeem van Politieke Academie. Omdat u al een account heeft, kunt u geen proef-account meer aanmaken op uw reeds in gebruik zijnde mailadres. Kent u mensen van andere afdelingen van uw partij die mogelijk interesse hebben, dan kunt u ze uiteraard uitnodigen een proef-account aan te maken.

Updates

 • DNA-filters bij de postcodekaart

  U had al de data-lagen van de DNA-filters - zie eerdere updates - maar nu zijn de DNA-lagen in de postcodekaarten ook toegevoegd als filter-optie. U kunt dus nu eenvoudig door middel van filters die postcodes selecteren waar een hoge concentratie jongeren woont of waar de huizen relatief duur zijn. Op die manier kunt u nog specifieker uw doelgroepen definiëren.
 • Hoeveel huizen heb ik geselecteerd?

  U kunt bij de filters zien hoeveel huizen in totaal binnen de filters vallen van een kaartlaag. Dat geldt dan zowel voor de instellingen binnen de filters zelf als voor de kleurenfilters. Op die manier kunt u heel gericht kleine campagnes binnen uw grote campagne definiëren.
 • Selecteren- en de-selecteren gebieden

  Indien u kiest voor analytics kon u met de tekentool al gebieden selecteren. Er is nu een optie toegevoegd zodat u kunt kiezen tussen “selecteren” en “de-selecteren”. Afhankelijk van de optie die u inschakelt worden gebieden die vallen binnen de vorm van de tekentool geselecteerd (zwarte rand om het gebied) of ge-deselecteerd (geen zwarte rand). Als u dan exporteren kiest (zie eerdere update), krijgt u alle geselecteerde gebieden in een excel-sheet.
 • Filters

  De filters zijn aangepast en werken nu aanzienlijk makkelijker. U kunt eenvoudiger zoeken naar specifieke gebieden, maar via de filter ook voor u minder relevante of juist meer relevante gebieden selecteren. Dat kan door middel van een zoekopdracht, maar ook door het aangeven van een range. Bijvoorbeeld omdat u een minimaal aantal huizen voor ieder gebied wilt hebben. Let op: iedere kaart kan meerdere filters hebben. Filters kunnen van kaart tot kaart verschillen afhankelijk van de informatie achter de kaart. Soms hebben filters van eenzelfde kaart invloed op elkaar. Dan kan het zijn dat u met de keuze in het ene filter de selectie in een ander filter ongedaan maakt. Dat is een bewuste keuze. Als er een filter-optie is beïnvloedt door andere filter-instellingen, dan kan het vierkantje naast leeg of een kruisje ook een liggend streepje bevatten. In dat geval zijn er meerdere gebieden binnen die filteroptie zichtbaar, maar niet allemaal. Speelt u rustig eens met de opties. Komende week komen er nog filters bij voor het kiezers-DNA.
 • DNA-kaartlagen

  Voor ieder element van het DNA is nu een aparte kaartlaag toegevoegd. Deze kunt u vinden onder de kaartlagen waar u al gewend bent mee te werken. Deze kaartlagen zijn alleen bedoeld om inzicht te krijgen waar concentratie inwoners wonen met een specifieke karakteristiek. Bijvoorbeeld, mensen met een hoog inkomen. Dan kiest u de DNA-laag “inkomen” en kiest u in het kleurenfilter alleen de meeste rechtse of de twee meest rechtse groene kleuren in het kleurenfilter. Een DNA-laag kan twee betekenissen hebben: Hoog of laag tegenover veel of weinig. In het eerste geval gaat het om hoge leeftijd, dure woningen, en dergelijke en in het tweede geval gaat het bijvoorbeeld om veel of weinig jongeren. Hoe donkerder de kleur, des te hoger of meer de waarde. Hoe groter het bolletje, des te meer huizen er staan in dat gebied. De DNA-kaartlagen helpen u vooral uit te vinden waar de voor uw partij relevante doelgroepen wonen zodat u uw boodschap ook doelgroep specifiek kunt aanpassen.
 • Regressiegrafieken

  Bij regressiegrafieken is de R2 belangrijk. Hoe hoger de R2 hoe stabieler winst of verlies heeft vorm gekregen. De R2 is nu aan de grafieken toegevoegd.
 • Election charts

  Soms zijn de netgrafen groot. Zeker voor gebruikers die ook giga-pics als graph hebben voor landelijke analyses. Naast de naam staat nu een vergrootglas. Daarmee kan de netgraaf in een apart tabblad worden geopend zodat deze groot wordt afgebeeld.
 • Election results en election charts

  Partijen waarvoor meerde tabellen en grafieken met verkiezingsresultaten beschikbaar zijn, kunnen nu via een pull-down menu een selectie maken. Er kunnen ook twee electiongraphs naast elkaar worden getoond als er meer dan één is.
 • Facebook

  Via de postcodekaarten kunt u tot zescijferige postcode bepalen waar u uw vaste achterban en uw potentieel kunt vinden. Indien u de analyses wilt gebruiken voor Facebook campagnes, dan kunt u behoudens doelgroepgerichte benadering (DNA) ook kiezen voor een geografische benadering. Helaas werkt Facebook alleen met vier-cijferige postcodes. Daarom is aan uw set een zogenaamde facebook-laag toegevoegd. U kunt deze vinden bij uw andere kaarten met in de naam ‘PC4’-kaart. Blauw is goed en paars verborgen potentieel.
 • Views

  U kunt views die u opbouwt bewaren. Ieder ander die toegang heeft tot het systeem kan deze views ook zien en eventueel aanpassen. Op deze manier kunt u eenvoudig samenwerken. Een aantal bugs zijn verholpen. Zo blijft de omschrijving indien u dat wenst nu ook behouden. Ook uw eigen importlagen worden meegenomen alsmede de instellingen van de filters.
 • Exports

  Indien u kiest voor “analytics” kunt u in de actieve kaartlaag (de kaartlaag die in de menubalk groen is uitgelicht) gebieden selecteren. Dat kan handmatig maar ook met de tekentool bovenin het kaartengedeelte. Gebieden die een dikke zwarte rand krijgen, zijn de gebieden die zijn geselecteerd. Met filters kunt u uw selectie verder beperken of juist vergroten. Rechtsboven vindt u export. Indien u daar op klikt, dan wordt een export gemaakt van alle geselecteerde zichtbare gebieden van de actieve kaartlaag, waarbij de bijbehorende postcodes, adressen en aantal huizen overzichtelijk bij elkaar worden gezet. De downloads worden opgeslagen in de download folder. Wij adviseren u de download een nieuwe naam te geven en in uw eigen folders op te slaan. Indien u een download opent, kunt u afhankelijk van de software die u gebruikt een veiligheidsmelding krijgen. Deze kunt u negeren. Het downloadbestand is betrouwbaar.