22
MRT
2017

Uitslagen Tweede Kamerverkiezingen 2017 beschikbaar

 

 

 

 

 

 

 

Uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen van alle stembureaus in Nederland beschikbaar

Doordat er dit jaar handmatig geteld moest worden om de uitslag vast te stellen, is er dit jaar geen centraal databestand met alle uitslagen beschikbaar. Politieke Academie heeft alle gemeenten in Nederland bezocht om toch alle verkiezingsuitslagen te verzamelen.

Stichting Politieke Academie bezit daarmee alle uitslagen van alle stembureaus in Nederland. De strategische data-analyses voor politieke partijen kunnen daarmee landelijk dekkend worden uitgevoerd.

Wij zijn de tientallen uitzendkrachten van Randstad uitzendbureau, de coördinatoren van Randstad, betrokkenen bij stichting Politieke Academie en de talloze ambtenaren en medewerkers van burgerzaken in 388 gemeenten erkentelijk voor de titanenklus die is geklaard.

Nu de processen-verbaal weer achter slot en grendel liggen en niet langer meer inzichtelijk zijn, is in ieder geval in een centraal bestand de volledige uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen op partijniveau per stembureau zeker gesteld. Stichting Politieke Academie hoopt dat bij een volgende verkiezing de uitslagen weer elektronisch worden aangeleverd en verzameld.

Heeft uw organisatie (in eerste instantie politieke partijen) interesse om tegen redelijke kosten en onder voorwaarden het bestand te verwerven, dan kunt u contact opnemen.

Mail ons gerust op mail@politiekeacademie.eu

Politieke Academie heeft al voor de verkiezingen geadviseerd over de gevolgen van het handmatig stemmen. Doordat het OSV (verkiezingssoftware) niet gebruikt mocht worden, werd de transparantie van de verkiezingsuitslag bedreigd.

Brieven:

 

Persberichten:

 

Media:

 

Overige documenten: